3 Şubat 2011 Perşembe

14 Şubat, Aşk ve Eski sevgili..

   14 Şubat'n yaklaştığı şu günlerde herkes de bi eski sevgiliye dönme durumunu görüyorum.Bu okuduğunuz bi kitabı tekrar okumak gibi ve kitabı sevmiyorsanız içiniz sıkılır..Tek derdiniz 14 şubatta yalnız olmamaksa..Böyle hatalar yapmayın evladım..!


Seviyorsanız neden ayrılıyorsunuz...?
Ayrıldınız, bitti, bırakın öyle kalsın..

   Gerçi bu derin bi konu. Kendi ilişkilerime bakarak söylüyorum bazen sevemekte yetmiyor. Çünkü günümüz bayan ve erkekleri, aşklarına, ilişkilerine başka bi boyuttan bakıyor artık..para+seks=sevgili,düzenli seks=evlilik  gibi...Ve siz  ilişkinizin belli bi kalıp, şekil içinde olmasından hoşlanmıyorsanız "Bazılarının Tabiriyle Eski Kafalıysanız" Doğaçlama yaşamak istiyorsanız.. Mutsuz sonlara alışmanız gerek..Sadece sizin duygularınızla hareket ettiğiniz bi aşk, Aşk değildir..
   Aşk 2 kişiliktir..! Bazı insanların heycan, fantezi olsun diye 3. bi kişiyi ilişkilerine dahil etmesi...[Bu 3. şahıs arkadaş, aile, o, bu, şu, herhangi biri] Bence büyük bi saçmalık ve doyumsuzluktur.
    Eski Aşklar Yok Artık..
Önceden bi kızla bi erkeğin el ele tuttuşmasını bırak mektuplaşması bile büyük olaymış.. Düşünsenize o kızın, o adamın mektubu sevdiğine ulaştırabilmek için çektiği çileyi... Mahallenin ufak çocuğu bi şekerle bi balonla kafalanıcak,tembihlenicekte, mektup sevdiğine ulaşıcak.. oohhoooooouuww.. Ah bi de o mektup sevdiğine değilde bi başkasının eline geçti.. Aman allah !!
   Kısaca özetlersek kolay ulaşılamayan herşey daha değerli ve kıymetlidir. Özeldir.. Aşk imkansız görüneni sever.
Şimdi oturup size bende böyle bi aşk istiyorum demicem.. Yok arkadaş zor çok zor .. Hani karşınızda da böyle bi ilişki isteyen insanı bulsanız bile, ilişkinizi bu koşullarda özenle korumanız zor... 
Çünkü;
   - Zaman ve nesil farkı var.. 
   - İstek,arzu ve beklentiler değişti..
   - Teknoloji çok gelişti..

 - Zaman ve nesil farkı : Yıl 2011 ve artık modern bi yaşam biçimi, kişisel özgürlükler ,haklar vs. yani bugün Aşk-ı memnun gibi bi diziyi birebir yaşıyanlar var... Babasının yanında ben Justin bieber aşığım diyen onun için ağlayan ergenler var ve en kötüsü.. Arzulamayı,hoşlanmayı,el ele tutuşmayı vs. aşkla karıştıran bi toplum var. Ne demk istediğimi anladınız (:
- İstek,arzu ve beklentiler değişti.. :  para+alkol+seks gibi bi üçlü var...
- Teknoloji çok gelişti.. : Teknoloji aşktaki en büyük etken.. Çünkü sevgilinin yediği her naneyi bi kaç tıkla netten yada cep telefonuna gelen mesajlardan öğrenebiliyorsun...vs.
   Gün geçtikçe değişen tercihler,yaşam biçim vs... Aşkınızı bir şekilde etkileyecektir.. Çok fazla kolaylaşan hayat yüzünden olsa gerek "ki bence böyle" ilişkilerde doyumsuzluk fazlalaşıyor. Bu yüzden bi taraf ya daha fazla seviyor,sevilmiyor ... Ya da seviliyor ama sevemiyor...

        MODERN AŞKIN TEK ÇÖZÜMÜ
En önemli şey.. Kişilerin doyumsuzluklarının bitmiş olması.!
Kendisini bilmesi ve ne istediğini bilmesi.
Sonra GÜVEN,Saygı ve sevgi....vs.

Neyse konumuz çok başka boyutlara gitmeden ....
Diyorum ki:
   Arkadaşım .!
   Eski sevgiline dönüyorsun iyi hoş güzel de, gerçekten istediğin o mu ? Daha düne kadar adını anmıyordun.! Tamam belki yaran vardı seviyordun bitmesini kabullenemedin falan vs. şimdi de barıştın iyi hoş... peki ya sonra ? Devamını getirebilicek misin? Gerçekten bu aşkı sonuna kadar devam etirebilecek misin ? Neden ayrılmıştınız ? Ayrılık sebebiniz olan sorunları çözebilir misiniz? Onu olduğu gibi kabullenebilir misiniz? O sizi olduğu gibi kabullenebilir mi? Aradığın kişi o mu ? Sonunu görebiliyor musun ?
      En önemlisi bu.. bir ilişkiye başlarken bilirsiniz ya sonu vardır ya da yoktur... Bilmiyorum diye bi seçenek yoktur... Ya olur ya da olmaz..! Olmuyorsa zorlamayın bırakın yaşananlar güzel bi hatıra olarak kalsın.. Kişiye ve kendinize saygınız yoksa aşkınıza olsun.. İlla birbirnize beddua ederek ayrılmak zorunda da değilsiniz...
   Ve bazen doğru kişi bulmak için 14 Şubat gibi özel günlere yalnız girmek gerek en doğrusudur bunu unutmayın..
Gereksiz barışmalar duygularınızı,düşüncelerinizi yorar..

  Bu konu çok derin bu konuda böyle uzar gider o yüzden .... Şimdi aranızda sırf 14 şubata yalnız girmemek için eski sevgilisiyle barışan, barışmak isteyen, barışmaya çalışan varsa... Tekrar düşünsün diyorum...







DipNot: Hiç bir sevgililer gününde yalnız değildim çünkü sevgilim "BABAM" hep yanımdaydı.!




Pofidik günler.
Kalp kalp mucuk. (:
İmza pofi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder